Over mij

Leuk dat u mijn website bezoekt!

De combinatie fotografie, natuur en reizen is ideaal. Met veel plezier breng ik veel tijd door in de natuur. Al wandelend kijk ik dan rond en tracht de schoonheid te zien. Deze vastleggen in beeld is een opgave maar als het lukt zegt de foto meer dan duizend woorden. Ook reis ik veel. Naar landen met veel natuur, mooie landschappen en zeker ook prachtige mensen. Ik geniet met volle teugen. Wellicht laten mijn afbeeldingen u ook  een beetje genieten.                                     

zambia-332a  zambia-421b  hdr_0732

Mijn naam is Henk Christiaans en ik woon in Veenendaal. Een uitstekende uitvalsbasis om bezoeken te brengen aan diverse natuurgebieden. Eigenlijk fotografeer ik pas sinds een paar jaar met enige kennis, dus niet op de automaat. De vele reizen naar het buitenland wakkerden mijn belangstelling voor de fotografie verder aan. Ook worden mijn onderwerpen steeds diverser. Landschappen maar vooral ook mensen trekken steeds meer aandacht. En wat is er mooier dan het moment van de dag vast te leggen. Of het nu mensen, dieren of natuur is. Ze zijn toch onlosmakelijk met elkaar verbonden! Wij mensen moeten er alles aan doen deze driehoek, zo je wil cirkel als je het milieu erbij betrekt, bijna ten koste van alles in stand te houden. Ga naar de nieuwe film van de BBC kijken. Earth een onvergetelijke dag. Dan weet je waarvoor je het doet.

Ik heb het laatste jaar verschillende workshops gevolgd waardoor mijn interesse veel breder is geworden dan alleen natuurfotografie. Ik vertrouw erop dat ik onder begeleiding van profi’s mijn fotografie op een hoger plan kan brengen.

Sinds 2014 ben ik lid van VNF Apeldoorn. De clubavonden bezoek ik regelmatig en steek dan veel op van beelden getoond door andere leden. Ook de lezingen van de professionals op die clubavonden zijn heel leerzaam.

Via deze website deel ik graag de mooie momenten die ik beleef. Regelmatig vernieuw ik mijn website dus kom snel terug.

Als ik elk verhaal in woorden kon vertellen hoefde ik niet met een camera te sjouwen.